Hække har alle mulige fordele. De kan tilbyde beskyttelse til andre planter i din have, reducere støj og tilskynde dyrelivet. Men de er næppe vedligeholdelsesfattige. Uden regelmæssig klipning kan hække som Haekplanter Heijnen hurtigt blive tilgroet og uregerlig og angribe andre områder af din have. Derfor er en trimmer, skærer eller andet hækværktøj så vigtigt at have til din rådighed.

Du finder et overraskende udvalg af hækningsværktøjer, der er tilgængelige på markedet – nogle af de muligheder, vi dækker nedenfor, har faktisk eksisteret i mange tusinde år. De fleste gartnere, der har hække at vedligeholde, vil sandsynligvis drage fordel af en automatiseret trimmer eller fræser, der enten er benzin eller elektrisk.

Hvis du hele tiden finder dig selv på en stige for at rydde væk svær at nå grene og vækst, bør du helt sikkert overveje en langtrækkende trimmer. Og hvis du holder topklasse på dine hække, vil du have et manuelt værktøj, der er lettere at kontrollere: et velfremstillet, holdbart sæt saks eller måske en regningskrog til ethvert behov for hack-and-slash-arbejde.

Dobbeltsidet hækkeklipper
Hvis du leder efter en alsidig hækstrimmer, der kan tåle særligt hårde opgaver, er den dobbeltsidede hækstrimmer er et fremragende valg. Drevet af en totakts benzinmotor kan du være sikker på, at dette vil gøre en kort arbejde med en uregerlig vækst.

Okatsune 217 saks
En benzin- eller elektrisk trimmer gør ekspansive opgaver langt mindre besværlige, men for mere delikat arbejde er et sæt manuelle sakser et vigtigt redskab. Det japanske mærke Okatsune laver en bred vifte af klipningsværktøjer, og 217 er et perfekt valg til beskæring og topiary, hvor du ikke ønsker at indstille de vilkårlige vinger på en automatiseret sav, der hvirvler frem og tilbage.

Universel trådløs hækklipper med lang rækkevidde
Hvis du har ekstra høje hække til at skære, men du vil undgå det generelle problem med at oprette en stige i din have, så er en lang rækkevidde hæk cutter bestemt en smart investering. Denne model er den altid pålidelige og giver dig en rækkevidde på op til 2,6 m – men heldigvis kan den også fjernes fra forlængerstangen og også bruges i kortere længde.

AHS 45-15 LI Trådløs hækkeklipper
Denne er en mere alsidig hedgecutter, der er velegnet til lettere vækst. Hvis du ikke har brug for den brutale kraft af en benzindrevet trimmer, skal du overveje dette i stedet. Lithium-ion-batteriet tjener dig i op til 50 minutter, inden det skal genoplades.

Manufactum håndsikl
Du tror måske, at segl hører hjemme på gårde – for det meste for to eller tre hundrede år siden. Men disse årtusind gamle værktøjer kan faktisk vise sig at være utroligt nyttige til at skære den omstrejfende vækst i bunden af hække.

Related Posts

Skriv et svar